Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Schilder statistieken

Zondag 29 juli 2012 Veel mensen vragen hoeveel we nu precies geschilderd hebben en of het niet ging vervelen. Het antwoord is heel simpel, nee het ging niet vervelen, het is juist heel erg fijn om zelf ook een stuk van je eigen huis te bouwen. En om te weten dat de verf echt goed op de gevel zit en dat die gevel dus een heel stuk langer meegaat. Dat geeft een goed gevoel. Wel duurde het heel erg lang en nam het al onze tijd in de weekenden in beslag. Dus is het ook wel weer heel fijn dat die klus er nu opzit.

Ik had eerder al een inschatting gemaakt van het aantal m2 dat we moesten schilderen. Maar nu we klaar zijn en een schilderstaat hebben, heb ik even precies uitgerekend welke opgave we aangegaan zijn. Welnu we hebben 4.500 strekkende meter planken. Dat is dus 18.000 meter schuren. Met de hand. Want het hout is te wisselend om het met een schuurmachine te kunnen doen…

En we hebben 600 m2 aan planken. Ze overlappen deels op de gevel, vandaar dat het meer is als het uiteindelijke officiele oppervlak van de gevel. Maar elke plank heeft twee kanten en moet 3x geschilderd worden en dan komen we op een verbijsterende 4.000 m2. Daarop hebben we 130 liter primer geschilderd en 230 liter verf (140 rood en 90 grijs).

We hebben in totaal 25 dagen met gemiddeld 4,2 man geschilderd, dus komen we aan zo’n 850 manuren aan schuren en schilderen voor de gevel. Dank aan iedereen die meegeholpen heeft!!!

  • Adriaan zegt:

    Indrukwekkende getallen dames. Ik sla steil achterover!!! Hebben jullie voor de grap ook eens uitgerekend hoe lang het had geduurd voordat een beroepsschilder (à 35 euro per uur) een rolberoerte had gekregen als hij zijn nacalculatie had verricht? ;-) Ik kan met jullie concluderen: een goeie investering en ik denk dat jullie ontzettend trots op zo’n “klusresultaat” mogen zijn! Jottem! eh… Jotun!

  • Irma zegt:

    Bewonderenswaardig!! Ook het uitrekenen ervan!

  • Peter zegt:

    Een bekend kleurtje! :)

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*