Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Konijnenhok – deel 1

Vrijdag 14 juni 2013 Vandaag toch maar aan het konijnenhok begonnen. Er kwam weer van alles op het werk en thuis tussendoor, maar omdat we zondag de konijnen gaan ophalen wordt het hok steeds belangrijker… Al weken ligt al het hout dat nodig is klaar, en ook de tekening met daarop aangegeven uit welke losse onderdelen het konijnenhok bestaat. Dus maar begonnen met het zagen ervan. Eerst de simpele onderdelen: de staanders van het hok en de ren en een paar lange planken. Omdat we nog zo’n handige verstekzaag hebben van het laminaat leggen, leek het wel handig om daar mee te zagen. En omdat we binnen in huis natuurlijk al aardig op orde zijn, ook maar niet daar gezaagd, maar in de garage. Daar moet uiteindelijk ook de werkbank komen. Met de workmate hebben we daar nu een mobiele werkbank. Uiteraard wist ik wel dat het zagen met de verstekzaag wat stof gaf, maar wat ik even vergeten was, is dat we nu wél werkende rookmelders hebben… goed werkende rookmelders zelfs. Dus na een 5 minuten durende test van de rookmelders (allemaal met elkaar verbonden zoals het hoort), kon ik de deuren van de garage weer dicht doen en buiten verder zagen… Alle onderdelen op 3 na zijn overigens wel gezaagd.

De foto’s volgen.

categorie: Bouw woning, Tuin, update!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*