Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Bladvangers

Vrijdag 26 april 2013 Precies op de dag af een jaar nadat de palen de grond in gingen, zijn de bladvangers gearriveerd. Dat waren de eerste en laatste klus van onze aannemer. Omdat het huis dicht bij de bosrand staat, en daar boomsoorten staan als eiken (waarvan het blad maar heel langzaam vergaat), wilden we graag bladvangers in de goten, zodat onze goten niet verstopt raken (en we niet elke jaar 3 x de ladder op moeten om de bladeren eruit te halen). Maar omdat we bijzondere dakgoten hebben, voldoen de standaard bladvangers niet. Dus moesten ze speciaal op maat gemaakt worden. Van geperforeerd zink, want ook de dakgoten zijn van zink. En anders coroderen ze weg. Het was even geleden dat we een busje van vaklui voor de deur hadden staan! En de ladder die ze bij zich hadden was goed voor 3 van de 4 dakgoten (zie eerste foto), maar voor de goot in het hoge flauwe dak moesten ze een langere ladder gaan halen. Maar uiteraard is dat allemaal goed gekomen. 

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*