Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

De haag staat!

Vrijdag 21 februari 2014 Vandaag hebben Albert en Ria de haag geplant. In de ochtend miezerde het eerst nog een beetje maar ‘s middags was het droog. Eerst een geultje graven waar het gras in kan, dan de geul voor de haag graven, deze uitdiepen en daarna een kruiwagen grond uit de tuin halen. En daarna de beukenhaagjes planten natuurlijk. Allemaal mooi op dezelfde afstand van het pad en in een dubbele rij, zodat hij lekker vol wordt. Op de plek waar de beukenhaag moest komen te staan, ligt voornamelijk zand en weinig grond, dus doen we aan groeiplaats verbetering, zodat de haag goed zal aanslaan en snel zal groeien. En zo’n haag staat wel chique, de tuin ineens veel meer af!

Tuin winterklaar voor de vogels

Zondag 9 februari 2014 Anne en Willemien zijn er dit weekend weer. En dat is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog handig. Ze hebben ons mooi geholpen de tuin winterklaar te maken voor de vogels. Willemien wist namelijk te melden dat ondanks dat er geen sneeuw ligt het wel heel erg belangrijk is om voldoende voedsel in de tuin te hebben voor de vogels. Want ze zijn nu in februari wel zo’n beetje door al hun voedsel heen. Kwam dat even mooi uit dat we nog veel vogelvoer en vetbollen hadden! Anne en Willemien hebben beide een voederbak gemaakt van een oude pet-fles en een smulrek vol noten en vetbollen gemaakt. Anne wacht daarna binnen (omdat het buiten ondertussen regent en koud is) tot de vogels komen eten van het smulrek.

De haag is gearriveerd

Donderdag 6 februari 2014 Een dag nadat we gemeld hadden klaar te zijn voor het planten van de haag, komt de leverancier van de gemeente de struikjes al langs brengen! Zo’n snelle service hadden we nog niet gehad van de gemeente! Omdat de eerste meter naast het pad van de gemeente is en daar de haag moeten komen te staan, leveren zij de planten. Omdat onze wijk al lang opgeleverd is, moeten we ze wel zelf in de grond zetten. Dat is geen probleem natuurlijk.