Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

De tuin is klaar voor de lente…

Zondag 26 januari 2014 Nou het resultaat van al het graafwerk mag er zijn: de hele tuin is klaar voor de lente. Nu mag het lekker gaan vriezen, dooien, regenen, net wat het wil. En het ziet er mooi uit, al zeg ik het zelf :-) Hier wat foto’s van voor, halverwege en na: 

En voor degene met een scherp oog: de gemeente moet inderdaad de haag nog aanplanten aan de zuidkant en de eerste stenen liggen klaar waar het insektenmuurtje gaat beginnen.

Laatste grondverzet

Zaterdag 25 januari 2014 Nou het moest er toch maar eens van komen: het laatste bultje grond moet ook een keer weggewerkt worden. Dat ligt al bijna 2 jaar te wachten. Maar de laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens. Inderdaad, maar na zoveel zachte weekenden viel er niet meer aan te ontsnappen. Geen vorst en helaas regende het ook niet dit weekend, alle excuses waren op. Nou, dan maar de schop gepakt en aan de slag!

En toen wisten we weer waarom we dit zolang uitgesteld hadden: dit bultje zit VOL met kweekgraswortels. En die moeten er natuurlijk zoveel mogelijk uit. Dus dat leverde vier tjokvolle kruiwagens kweekgraswortels op. En een verdwaasde hommel, die blijkbaar zijn holletje in de bult had gemaakt. Die mocht even uitrusten op de kweekgraswortels en is daarna weer verder gevlogen.

Stadler & Waldorf

Zaterdag 18 januari 2014 Eindelijk hebben Stadler & Waldorf hun nieuwe plek in het huis ingenomen. Al sinds de verbetering van de constructie met twee metalen platen zit er een balkonnetje in de vide. En dat is uiteraard iets voor Stadler & Waldorf! Het rode pluche komt nog, maar ze zitten vast op hun stekje te genieten. Joachim was zo aardig ze daar neer te zetten. Hij was vanwege een hele andere reden bij ons, maar dit wist hij handig tussendoor te regelen. Joachim gaat een beplantingsplan maken voor de tuin, zodat we komende lente al enige zaken aan kunenn pakken. Het grondwerk is bijna helemaal klaar en dus is het tijd om te weten welke planten waar moeten komen en waarom… met dank aan Joachim!

Keuken tegelen! – deel 2

Vrijdag 3 januari 2014 Het nieuwe jaar alweer, 2014. De beste wensen nog voor iedereen! Eerder deze week zijn de extra bestelde tegels binnengekomen, dus vandaag komt Wim weer langs om het karwei af te maken. Ria houdt de kleur- en vlakverdeling weer in de gaten en zaagt alle tegels op maat. Op het eind van de dag zitten alle tegels ertegenaan. En met name rond het raam is het een echte schitterend gezicht, wat een verschil. Is het geen plaatje?

TV-meubel

Maandag 30 december 2013 Op de een na laatste dag van het jaar hebben we nog even een klein klusje gedaan in huis: de plank die het Tv-meubel maakt had altijd nog een bescherming nodig. Met kerst hadden we hiervoor een mooie plastic plaat voor gekregen en die hebben we vandaag met hulp van Albert op maat gemaakt. Hij is redelijk onzichtbaar, maar als je goed kijkt kun je de naad zien zitten.

Haag

Woensdag 11 december 2013 We hebben een haag aan de zijkant van het huis! Tot onze verbazing.  Buurman Lambert heeft een organisch aanpak voor zijn tuin en die groeit langzaam maar gestaag onder zijn handen, maar met de haag had hij de turbo erop! De ene dag was er een gat gegraven en de volgende  dag stonden de planten er al in.