Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Pompoenen: tweede oogst

Maandag 23 september 2013 Vandaag was de tweede oogst van de pompoenen, weer 5 mooie rijpe exemplaren! Er zitten er nog vijf aan, maar die moeten er eind deze week ook wel af, want de pompoenplanten zijn helemaal aan het instorten. Een natuurlijke aftakeling, door de regen en het gebrek aan warmte. De herfst is echt ingetreden, qua weer in elk geval. De prei is ondertussen ook klaar om geoogst te worden. Nu nog wat recepten met veel prei erdoor vinden… Met de veldbloemen gaat het redelijk goed. Maar ook die zijn bijna allemaal aan hun eind. Het ziet er nog wel goed uit, maar een stuk minder fris dan twee maanden geleden.

Pompoenen: eerste oogst

Zaterdag 14 september 2013 Vandaag hadden we de eerste oogst van de pompoenen! Het is een mooi setje van vier pompoenen. En de grootste van alle pompoenen zit erbij. Dat wordt lekkere soep :-) Je kan merken dat het herfst begint te worden, want ook het sedum op de daken begint te verkleuren. Niet meer zo mooi in bloei als in de zomer, maar alle sedumplantjes beginnen een soort herfstkleuren te vertonen.

Pompoenen en Visite

Zondag 8 september 2013 We hebben grote pompoenen! En veel ook, want er zitten er wel 14 aan. Er zit één hele grote aan, maar de rest mag er ook zijn. dat wordt veel pompoenensoep… of heeft iemand nog een ander lekker recept met pompoenen? Bijvoorbeeld pompoenentaart of iets dergelijks? De bloemen zijn grotendeels uitgebloeid, maar er staan nog een paar mooie in bloei.

En af en toe krijgen we nog steeds visite die het huis graag wil komen bekijken. Vandaag was Aurora er met haar moeder en Dicky. Aurora en Dicky kende het huis natuurlijk al, maar voor de moeder van Aurora was het nieuw. Dus ook maar een rondje gewandeld in de wijk en even bij het picknickbankje naar de vijver en de kikkers gekeken. En Aurora was zo onverschrokken om Poekie op te pakken…

CD-rekje

Zaterdag 31 augustus 2013 Vandaag was de uitgelezen dag om weer eens aan paar dozen op te ruimen. Daarvoor eerst hamer en spijkers bij elkaar gezocht om het cd-rekje af te maken. Dat stond ook al weer een hele tijd klaar. Na enig denkwerk hebben we woensdag toch besloten om het vast te spijkeren ipv te schroeven, dus vandaag maar de hamer ter hand genomen en aan de slag gegaan. Na een half uurtje zaten beide geleiderails erop en konden we de cd’s uitpakken in in hun nieuwe huisvesting opbergen. Leuk gezicht, zo’n ingebouwd cd-rekje!

Binnenkort tegelen

Woensdag 28 augustus 2013 Binnenkort kunnen we niet alleen de keuken, maar ook de laatste stukken in de rest van het huis tegelen. Albert heeft vandaag ook de wediplaten in de garage aangebracht en op zolder waar de wasbak moet komen een en ander voorbereid met Kimband. Dus ook daar kunnen we nu gaan tegelen, en daarna de wasbak en de uitstortgootsteen neerhangen. Het kom steeds een stapje verder!

Meer ampere voor zonnepanelen

Dinsdag 27 augustus 2013 Vandaag kwamen Albert en Riekie weer een handje helpen. De zonnepanelen doen het zo goed, dat ze meer ampere genereren dan verwacht en dus moet de groep wat geupgrade worden. Hadden we eerst blauwe schakelaars van 16 ampere, nu hebben we rode schakelaars met 20 ampere. Verder heeft Albert de verwarming in de garage opgehangen.