Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Dejavu: Voordeur schilderen

Woensdag 21 augustus 2013 Er is een klusje dat al sinds november wacht op de juiste dag, en dat is vandaag: niet te koud en niet te warm en vooral ook droog. Sinds de nieuwe voordeur erin zit was het eerst veel te koud, toen te nat en daarna te warm om hem te schilderen. En het kan natuurlijk ook niet dat de verf al droog is voordat de kwast tegen de deur zit. Maar vandaag was een goede dag. Even wachten totdat de zon niet meer op de voorgevel stond en beginnen maar. Dus het witte baken in de voorgevel is nu ook eindelijk grijs. Sommige mensen dachten al bijna dat hij wit zou blijven. Maar nee, de vorige deur hadden we ook grijs geschilderd. En als laatste witte deel is nu ook de garagezijdeur grijs geschilderd. Daar stond de steiger in de weg om hem te kunnen schilderen. En de grijze houten delen in de voorgevel hebben we ook nog maar een keer overgeschilderd. Die had de stucadoor behoorlijk ondergesmeerd tijdens hetvstucken. Nu ziet het er allemaal weer uit zoals het hoort! Verder hebben we ook nog wat onkruid uit de tuin verwijderd. Het wordt steeds mooier hier.

Bloemenpracht en Pompoenen

11 augustus 2013 Ook met de pompoenen gaat het goed. De bladeren van de pompoenen overwoekeren nu ongeveer alles. Ze lijken wel geëxplodeerd. Eerst bleven ze wat achter maar de zon en regen helpen erg goed. De eerste pompoentjes zitten er ook al aan! En in het bloemenveld komen steeds nieuwe bloemen. Geen idee welke precies, maar het ziet er prachtig uit. En van nieuwbakken zwager Joachim hebben we de gouden tip gekregen om de veldbloemen eind augustus, begin september te maaien en dan 10 dagen te laten liggen en dan bijeen te harken. Dan verspreiden alle zaadjes zich zo dat we volgend jaar weer zo’n mooi bloemen veld hebben. Goed plan! Handig zo’n hovenier in de familie :-)

Tegelpad

10 augustus 2013 We hadden nog wat tegels over, en daar heeft Albert nu een mooi pad van gelegd naar de kliko’s. Handig!! Het komt steeds meer op orde hier. Riekie heeft nog meer onkruid gewiedt en met zijn allen hebben het konijnenhok bewonderd. Dat doet ook iedereen die er langs komt lopen!

Keuken en Konijnenhok

9 augustus 2013 Vandaag heeft Albert de wediplaten in de keuken gemonteerd. Zodat we binnenkort kunnen tegelen! Een van de laatste klusjes nog in huis. We hebben eindelijk een tegel gevonden die we goed vinden passen in de keuken. Die is besteld en dus is het fijn dat ook de ondergrond er klaar voor is. Veel dank aan Albert! Riekie heeft het konijnenhok in de verf gezet. Dat was daar ok wel erg aan toe. Maar in de volle zon toch nog een pittige klus. Maar wel een mooi resultaat! Alleen de witte accenten moeten nog aangebracht worden, maar verder is het wel klaar nu.

Pompoenen

31 juli 2013 De pompoenenplanten bleven wat achter maar beginnen nu ook groot te worden. En er staan nu weer hele andere bloemen in bloei in de tuin, zoals de korenbloem. Hoe de rest allemaal heet weten we nog niet van alle planten, dus als je er iets tussen zit waar jij wel de naam van weet, laat het ons weten! 

Buitenren – deel 3

27 juli 2013 Naast de buitenren is nu ook de tussensluis klaar. Zo kunnen Nijntje en Poekie zelf bedenken waar ze het liefste zijn, in de ren of in het hok. En de deurtjes kunnen dicht, dus het zijn 3 afzonderlijke delen die verplaats kunnen worden. En zo kunnen wij het konijnenhok schoonmaken zonder dat de konijnen kunnen ontsnappen. Want levenslustig en nieuwsgierig zijn ze wel! Nu alleen het hok nog een keer schilderen…

Insektenhotel

21 juli 2013 Anne en Willemien zijn dit weekend op bezoek. Dolle pret met het badje, want het is natuurlijk te warm om iets anders te doen. Hoewel, Anne is zo’n fanatiek klusser dat hij zijn gereedschapskist bij had. En wij hadden alle spullen in huis om een insektenhotel te maken…. en een en een is twee natuurlijk. Dus terwijl Willemien de stickers van Artis in haar ranger-boek plakte, heeft Anne heeft het insektenhotel in elkaar geklust. Het insektenhotel is het begin van een 40 meter lang insektenmuur. Maar daarover een volgende keer meer. En Anne heeft daarna met tante Ria nog een doosje getimmerd voor de konijnen, zo een die ze thuis ook hadden. Daar zaten ze zo graag op altijd. Anne gaf de aanwijzingen, deed het zaagwerk en schroefde met de schroefmachine alle schroeven er zo in. Knap werk Anne!