Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Kunst & Vliegwerk

Maandag 24 juni 2013 Insiders weten dat het vandaag een bijzondere dag is. iets met een verjaardag enzo. Ria heeft veel leuke kado’s gekregen, maar de twee leukste waren toch wel deze, en ze hadden beide met het huis te maken! Ria heeft een kunst-kip gekregen van haar schoonouders. Een kip op hoge poten. Deze heeft nog geen naam, maar suggesties zijn welkom! En van haar ouders heeft Ria een fotoboek van de Rome-reis gekregen. Ook heel mooi en toepasselijk! Dus hierbij het duo: Kunst & Vliegwerk:  

Voortuin

Maandag 24 juni 2013 Sinds vandaag hebben we een voortuin! De bult zand hebben we weggeschept (naar de achtertuin-zuid) en we hebben de lavendel, voor de haag geplant. De rest vand evoortuin moet nog, maar hoera, wat een mooi gezicht al! En na het verplaatsen van het KoNijn-enhok zag het er in de achtertuin ook weer wat georganiseerder uit. 

Tegelpad

Zaterdag 22 juni 2013 Sindds vandaag hebben we een tegelpad naar de garage. Van de overige tegels hebben we een mooi pad gemaakt. En wat opvalt na zoveel regen en ook weer wat zin, is dat het sedumdak heel mooi in bloei staat! Dat zie je niet vanaf de straat, maar wel vanuit de woning :-)

Poekie

Woensdag 19 juni 2013 Het hok is bijna af. Alleen het afneembare dak moet er nog op. En het slot moet nog even andersom opgehangen worden. Verder ziet is het wel goed gelukt. Het valt meerdere mensen op dat het op het huis lijkt, en het is nog niet eens geschilderd :-) En nu we konijnen enige dagen hebben, blijkt Ko meer een Poekie te zijn. Dus zijn officiele naam blijft Ko, maar roepnaam Poekie. En dan om de spanning wat weg te nemen, de foto’s:

Ko & Nijn

Zondag 16 juni 2013 Vandaag hebben we de konijnen op gehaald: Ko en Nijn. De witte heet Nijn en de bruine heet Ko. En in tegenstelling tot wat de naam Ko doet vermoeden, zijn het allebei vrouwtjes. Anne en Willemien waren dapper bij het afscheid en we hebben beloofd dat ze snel een keer mogen komen logeren om de konijnen weer te zien. Nadat we het waterflesje goed bevestigd hadden en de voederbak een mooi plekje gegeven hadden, hebben we ze in hun nieuwe paleis gezet. Met dank aan Wim hebben we het met brokjes en stro en de rest van de verzorging heel goed voor elkaar. Het paleisje zelf is nog niet helemaal af, maar dat komt later in de week…  

Konijnenhok – deel 2

Zaterdag 15 juni 2013 Nou, na het zagen van de onderdelen, was vandaag het in elkaar zetten aan de beurt. En omdat de op te halen konijnen een kwart wild zijn, leek het ook wel een goed idee om de bodem van de ren ook maar meteen van gaas te voorzien. Het werk vlotte goed en het begint ook al aardig op het konijnenhok van het plaatje te lijken. Het gaas goed vastmaken bleek wel een tijdrovende klus, maar het elke keer opnieuw zoeken van de konijnen ook, dus toch maar gedaan. Op de twee daken en de deurtjes na zit het hok al in elkaar. Eerst ngo even scharnieren halen om de deurtjes op te kunnenhalen. En het schilderen van de buitenkant volgt later een keer. Oh ja, en volgens ons buurmeisje Marit lijkt het hok op ons huis. Wat een toeval he? ;-)

Foto volgt.

Konijnenhok – deel 1

Vrijdag 14 juni 2013 Vandaag toch maar aan het konijnenhok begonnen. Er kwam weer van alles op het werk en thuis tussendoor, maar omdat we zondag de konijnen gaan ophalen wordt het hok steeds belangrijker… Al weken ligt al het hout dat nodig is klaar, en ook de tekening met daarop aangegeven uit welke losse onderdelen het konijnenhok bestaat. Dus maar begonnen met het zagen ervan. Eerst de simpele onderdelen: de staanders van het hok en de ren en een paar lange planken. Omdat we nog zo’n handige verstekzaag hebben van het laminaat leggen, leek het wel handig om daar mee te zagen. En omdat we binnen in huis natuurlijk al aardig op orde zijn, ook maar niet daar gezaagd, maar in de garage. Daar moet uiteindelijk ook de werkbank komen. Met de workmate hebben we daar nu een mobiele werkbank. Uiteraard wist ik wel dat het zagen met de verstekzaag wat stof gaf, maar wat ik even vergeten was, is dat we nu wél werkende rookmelders hebben… goed werkende rookmelders zelfs. Dus na een 5 minuten durende test van de rookmelders (allemaal met elkaar verbonden zoals het hoort), kon ik de deuren van de garage weer dicht doen en buiten verder zagen… Alle onderdelen op 3 na zijn overigens wel gezaagd.

De foto’s volgen.

Let’s party!

Zaterdag 8 juni 2013 Vandaag is de dag van de housewarming. En we hadden gister al zo hard gewerkt dat we ruim op tijd klaar waren. De eerste gasten verschenen tegen kwart over drie en de laatste ging om half twaalf weg. Het was heel gezellig, het weer werkte aardig mee en Riekie had overheerlijk gekookt! De wind waaide iets harder en kouder dan verwacht, waardoor we niet goed op het terras achter het huis terecht konden, maar in het zuidelijke deel van de tuin moesten zitten. We hebben het huis laten zien aan mensen die het nog helemaal niet gezien hadden en een update gegeven aan mensen die tijdens de bouw al wel een keer waren komen kijken. Al met al een zeer geslaagde en gezellige dag!

Tafels op terras

Donderdag 6 juni 2013 Albert heeft het terras nog een slagje groter gemaakt, zodat er meerder tafels op kunnen staan. Nu hadden we nog twee picknicktafels in de schuur staan (ergens in de aanbieding gekocht) en met dank aan Riekie staan ze nu in elkaar. Laat de Housewarming maar beginnen!

Terras achter

Woensdag 5 juni 2013 Omdat de prijs van de zonnepanelen aan het stijgen is, hebben we de planning wat omgegooid. Eerst de zonnepanelen en daarna de bestrating… dus hebben we nog wat meer tegels op marktplaats gezocht. Gekeurde 30x30tegels deze keer, voornamelijk in de tinten rood, oranje, grijs en zwart. Dat past toevallig ook mooi bij het huis. De tegels waren op te halen in Almere Buiten (lekker makkelijk) en na een paar keer rijden hadden we ze op de oprit liggen. Albert is vandaag begonnen met het leggen van de tegels op het terras achter. En dat is dan weer fijn voor de huosewarming van zaterdag. Want het schijnt, heel erg mooi weer te gaan worden!