Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Housewarming!

Vrijdag 24 mei 2013 Op veler verzoek: op zaterdag 8 juni geven we een feestje ter gelegenheid van het feit dat onze woning wel zo’n beetje klaar is. Dus ook klaar voor bezichtiging: een housewarming! Als je deze site gevonden hebt, dan ben je ook van harte uitgenodigd. Zeker de trouwe bezoekers van de blog: wees welkom!! Het huis is van binnen en buiten te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Tegen 17.00u gaat de BBQ aan. Geef alleen even door of je komt, zodat we genoeg eten en drinken in huis hebben.

Groentetuin

Woensdag 22 mei 2013 Heel hip en duurzaam hebben we vandaag een aantal eetbare dingen in de tuin geplant, dus we hebben nu een eetbaar tuintje. Natuurlijk deden onze opa’s en oma’s dat al en toen heette het gewoon een groentetuin. Op de luilak markt hebben we voor 4,50 euro 20 kropjes sla, 20 kropjes ijsbergsla en 40 kleine preitjes weten te bemachtigen. En daarvan hopen we nu dat ze niet teveel door de slakken en andersoortige dieren worden opgegeten… verder hebben we een paar pompoenpitten in de grond gestopt in de hoop dat die uitgroeien tot echte pompoenen. We gaan het zien! De papaverbloemen staan er overigens voor de sier.

Bloemen zaaien

Dinsdag 21 mei 2013 Het regent al dagen… maar het moest er nu toch maar eens van komen. Gister hebben we het laatste deel van de achtertuin (het lange deel) uitgevlakt, dus vandaag eindelijk het bloemenmengsel maar eens gezaaid. Regenjas en laarzen aan en zaaien maar. Het is een mengsel van veldbloem-achtige bloemen, dat vlinders, lieveheersbeestjes en vogels aantrekt. Dat wordt gezellig in de achtertuin. Over ongeveer 2 maanden bloeien ze volop. Ben benieuwd!

Zand scheppen in de regen

Maandag 20 mei 2013 Vandaag kwam Aurora helpen met zand scheppen. In de ochtend hebben we de halve bult zwarte grond weggeschept en naar de achtertuin gereden, maar toen begon het te regen. Dus namen we maar even pauze. Vijf uur later konden we nog een uurtje scheppen, maar toen was het weer gebeurd met het droge weer. De berg zwarte grond is prcies ver genoeg weg dat de oprit aangelegd kan worden. Dus dat is in elk geval goed. Nu de berg geel zand nog….

Ondertussen bij het buurthuis… 7

Zondag 19 mei 2013 Ondertussen is men bij het buurthuis ook druk bezig. Tot nu toe vooral binnen: leidingen leggen, gipsplaten zetten, stucen, schilderen, vergaderen en dergelijke. Maar vandaag waren ze bezig met het dak van het torentje. Het sedum aanbrengen en een aantal zonnepanelen. Het resultaat is meteen zichtbaar! 

De bult is weg

Zaterdag 18 mei 2013 Abacadabra… en de bult zand achter in de tuin is weg! In werkelijkheid duurde het iets langer, maar het heugelijke feit is daar da de bult zand achter in onze tuin verdwenen is. Door noeste arbeid, dat wel. Een dagje scheppen met zijn tweeën goed uitharken en voilá. Maandag gaan we het bloemenzaad strooien/planten. Het mengsel zou straks vlinders, lieveheersbeestjes en vogels moeten aantrekken. En we gaan ons nietvervelen, want de volgende bergen zand liggen al weer klaar. Ondertussen hebben de schapen een beter heenkomen gezocht. 

Nog meer zand

Vrijdag 17 mei 2013 Er gaat veel zand in onze tuin…. tjongejongejonge. Hadden we al 195 m3 laten aanbrengen vóór de bouw. Ondertussen hebben we al weer 30 m3 grijs zand voor de ondergrond van de bestrating er liggen en is er vandaag nog eens 15 m3 GEEL zand (echt geel zand!) en 15 m3 grond bezorgd. Perfect geleverd door Teunis. Maar totaal hebben we al 255 m3 nodig gehad voor het op hoogte brengen van de tuin. Da’s best veel… en veel werk ;-) Dus maandag komt Aurora weer een dagje helpen!

Alle keukendeurtjes hangen!

Vrijdag 10 mei 2013 Het is een wonder. Een echt wonder: de laatste scharnieren zijn binnen gekomen en alle keukendeurtjes hangen nu! Daarmee zijn alle onderdelen van de keukenboer klaar… nou ja, er moeten nog 4 afdekplaatjes komen, want die waren ze dan weer wel vergeten mee te sturen met de scharnieren… maar dat is om het mooier te maken, zodat je niet alle schroeven van de scharnieren ziet. Functioneel is onze keuken nu klaar! Hoera, hoera!! En we kunnen iedereen van ganse harte aanbevelen NOOIT een keuken te kopen bij de Keukenkampioen. 

Er waren nog meer memorabele gebeurtenissen deze week: het huis is officieel gereed gemeld bij de gemeente. Maar de inspecteur moet nog langs komen. Hopelijk mag de met-zonder-leuning van de trap die we nu hebben ook zo blijven. Maar dat gaan we zien. Verder is de oprit aangevraagd en die wordt binnen een week of 2-3 aangelegd.

En uiteraard waren Riekie en Albert er nog vandaag en hebben we het pad in orde gemaakt. We kunnen nu gewoon zandloos naar de deur lopen! En ook een paadje naar de voordeur, zodat die ook in bedrijf kan. Moet het nog een keertje mooi weer zijn zodat we die ook grijs kunnen schilderen, als de tuin verder op orde is. Voor het schoonspuiten van de tegels was Ria de klos. Gelukkig konden we een hogedruk spuit lenen van Roy en Kim, en hadden we nog een goed regenpak. In de tussentijd heeft Riekie in haar eentje de halve berg nog weggeschept. Er is nog maar een ieniemieniehoopje over. Super gedaan!

 

Tegels

Donderdag 8 mei 2013 Hemelvaartsdag, een vrije dag en dus waren we weer druk in de tuin bezig vandaag! Albert en Riekie kwamen helpen en de bult zand is weer de helft kleiner geworden. Dat zand ligt nu mooi aan de noordoostzijde van het huis (= bij de voorkant rechts). Rosa heeft tuin verder omgespit en Riekie heeft het tot de juiste hoogte met zand aangevuld. Albert en Ria zijn tegels gaan ophalen. Want we lopen toch veel zand mee naar binnenlopen elke keer. En vooral het daardoor elke dag stofzuigen is irritant… Op marktplaats stonden gratis tegels (40×60 en 50×50) en na twee ritjes met de aanhanger liggen ze nu allemaal voor de garage. Nog even schoonspuiten en een mooi plekje geven, en dan kunnen we ook weer zandloos naar binnen!

Kraambezoek

Zondag 5 mei 2013 Vandaag waren we op kraambezoek in Zuid Beijerland. Want daar bevinden onze toekomste konijntjes zich nog. Welke weten we nog niet, want het geslacht moet nog uitgezocht worden. En wij willen wel graag konijntjes, maar niet een zich oneindig voortplantende bende. Dus wel allemaal konijntjes van hetzelfde geslacht. Maar lief zijn ze al he? Dit is het ene nest en er is ook nog een nestje met een bruine en twee zwarte konijntjes.