Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Keuken en Glasvezel

Woensdag 27 februari 2013 Vandaag werd de glasvezel naar de meterkast gebracht. De mannen van Reggifiber stonden al vroeg op de figuurlijke stoep. En een half uur later hadden we glasvezel. Daarna maar weer met de provider gebeld. Tv en internet kan snel aangesloten worden, maar dan moeten wel wachten op de doos met spullen die nog op de bus moet (en die ik twee weken geleden terug moest sturen….). Maar de telefoon kan pas op 27 maart aangesloten worden. Geen idee waarom… ik denk dat de vloek van de keuken overgegaan is op de telefoonaansluiting. En we zijn nog niet gebeld door de keukenboer. Maar er is wel een wonder geschied: Albert heeft de keuken afgemaakt. Alles werkt! De kraan zit erop, de wasbak heeft een afvoer en de vaatwasser werkt. En de rest werkte zondag al. Geweldig!!!

Griep

Dinsdag 26 februari 2013 Rosa is geveld door de griep. Dag 2 in het nieuwe huis en Rosa ziet niets anders dan onze slaapkamer. Hopelijk wordt ze snel weer beter. Jose, Riekie en Albert hebben het huurhuis “veegklaar” gemaakt. Dat was nog een hele klus, want al het laminaat en de zeil moesten eruit. Maar dat perfect gelukt. De woning ziet er tien keer beter uit dan toen wij hem opgeleverd kregen!

Verder had ik gister met de keukenboer gebeld. Ze zouden snel terug bellen, maar dat was dus in elk geval niet vandaag. Ze vonden het erg vervelend dat er weer een verkeerd kastje bezorgd was en zouden zorgen dat er snel een goede zou komen. Ze waren heel vriendelijk, tot het moment dat ik aangaf dat we niet nog eens acht weken op een kastje gaan wachten en daarmee 2 maanden zonder keuken gaan doen. Dat begrepen ze nog wel… totdat ik aangaf dat ik beide foute kastjes wel tot één kastje zou laten maken… ja, ja, dat was zeker een goede optie….en dat ik de rekening dan naar de keukenkampioen zou sturen… ehhm, ja, nou…en dat het frontje voor de afzuigkap nog mistte en de legplanken ook en dat ik die graag zsm bezorgd zou zien…eehhh, ja natuurlijk, ik zou hier snel over gebeld worden.

De eerste nacht in het nieuwe huis

Maandag 25 februari 2013 De eerste nacht in het nieuwe huis is prima bevallen! We hebben goed geslapen. Het is heerlijk rustig in huis. Daar waar in het huurhuis altijd wel iets geluid maakte (de buren, de afzuiging, de verwarming, etc), is het hier heerlijk stil in huis. Het bed staat, en slaapt goed. De kast staat ook en nu kunnen we alles inruimen en opruimen. We zijn goed over gekomen. En de huisdieren ook :-D

Vandaag begon het bellen voor TV, internet en telefoon, bellen over het verkeerde kastje van de keuken (en het frontje van de afzuigkap dat ook niet geleverd is) en we hebben verder het een en ander uitgepakt. Maar noodgedwongen moesten we ook uit eten. Kim en Roy boden aan dat wij daar mochten eten vandaag (heel veel dank!) en, net zo belangrijk, dat we daar de blog bij mochten werken! Ondertussen heeft Rosa Robin nog een mooi verhaaltje voorgelezen. Dat was heel gezellig. Fijn dat we nu lekker dichtbij wonen! 

VERHUISD!!!

Zondag 24 februari 2013 We zijn verhuisd!!! Vandaag hebben we de laatste spullen overgehuisd en vanaf nu wonen we op het nieuwe adres! Dat is nog eens bijzonder!!! Het begon vanochtend goed toen we de gordijnen open deden: het had vannacht gesneeuwd. En het heeft de hele dag gesneeuwd. Dus we waren erg blij dat we een busje gehuurd hadden zodat we niets hoefden af te dekken. We konden de bus dicht bij de voordeur van het Bandoengplantsoen parkeren en dicht bij de deur van de Burgemester Dickerdacklaan, dus de spullen zijn mooi droog over gekomen. Het oude huis is nu leeg, en het nieuwe huis staat vol. Dat laatste moet nog wel allemaal op zijn plek gezet worden, maar dat komt komende week. Ondanks dat we een sterke man tekort kwamen is het toch goed gelukt allemaal. Bert heeft samen met Albert alle zware dingen getilt. Ri, Rosa en Riekie hebben de rest gesjouwd. Op het eind van de dag waren we allemaal wel moe. Maar het resultaat is dat we in de nieuwe woning wonen!

Met de keuken ging het vandaag ook goed, voor de verandering. Albert heeft hem verder afgemonteerd, en Bart heeft geholpen de bladen op zijn plek te krijgen. Op het eind van de dag was de keuken bijna klaar. We hebben een werkende koelkast, fornuis en oven. Alleen de spoelbak en de kraan moeten nog afgemonteerd worden. Dat is heel overzichtelijk. Hulde aan Albert!

VERHUIZEN!!! en Keuken – deel 3

Zaterdag 23 februari 2013 Vandaag zijn we begonnen met VERHUIZEN! Daar was het natuurlijk allemaal om te doen.  Lekker gaan wonen in het nieuwe huis :-) We hebben een busje gehuurd en op en neer gereden. Elke keer volladen en bij het nieuwe huis weer uitpakken. Het verhuizen ging heel goed. We hadden hulp van Kim en Roy. En Bart natuurlijk. Dus we hadden twee sterke mannen om alle zware dingen te tillen. En drie slimme dames om te bedenken hoe we alles gingen doen. En dat is goed gelukt. Op de banken, de TV en de matrassen na is alles al over. Morgen volgt de rest. Het busje was overigens zo groot dat we een trapje nodig hadden om de ruit te krabben…

Wat minder goed ging, zo niet erg tegenviel waren de vorderingen in de keuken. Van alle zaken van het huis zit dat het meeste tegen. Na 9 weken wachten op weer het verkeerde kastje, bleken de keukenbladen ook niet allemaal even diep te zijn. Dus zat een deel van de kastjes te ver naar voren…. want het monteren van de onderkastjes ging gister heel goed. De vaatwasser en de koelkast zaten er al in vanochtend. Maar op het eind van de dag waren we ongeveer zover als gister op het eind van de dag, ondanks het harde werk van Peter en Albert…

En verder zijn we waarschijnlijk een paar dagen uit de lucht, omdat de aansluiting van het internet nog op zich laat wachten. Komende week wordt een rustige week zonder TV, internet en gaan we de hele tijd chinees en pizza eten…

Keuken – deel 2

Vrijdag 22 februari 2012 Het is al weer even geleden dat we het over de keuken hebben gehad… maar vandaag is er nieuws. We hadden een dag met hoogtepunten en stevige tegenvallers. Het begon goed vandaag, want om 8.04u was daar het lang verwachtte keukenkastje!! Heerlijk op tijd zo dat we de hele dag nog konden benutten voor de keuken. Totdat we nog eens goed naar het kastje keken, en toen bleek het nog steeds 35 cm te smal. Het was al beter dan het vorige kastje, want dat was 65 cm te smal…. Het kastje dat vandaag afgeleverd is is 90 cm breed, terwijl het 125 cm zou moeten zijn. En de legplanken ontbraken ook, en het voorzetstukje voor de afzuigkap. Maar dat zijn details vergeleken bij het kastje… Een telefoontje met de afdeling “klantenservice” leerde dat het weer heeeeeel lang gaat duren: nee men had geen fout kastje geleverd, een kastje van 125 cm is namelijk altijd 90 cm.

Zucht…… dus we hebben besloten het oude kastje van 60 cm stuk te zagen en aan het kastje van 90 cm vast te maken, zodat ze samen 125 cm zijn. Anders wachten we nog 9 weken en komt er weer een verkeerd kastje. En we verhuizen morgen…  dus Albert en chef-keuken Peter zijn aan de slag gegaan en hebben de kastjes gemonteerd. Dus de beneden kastjes staan nu ook allemaal. Morgen kunnen de apparaten erin en dan het keukenblad. Na lange tijd maken we nu eindelijk vorderingen in de keuken :-) Wij hebben vanmiddag ook een busje gehuurd om van het weekend de spullen te kunnen verhuizen. En we hebben het bad uitgeprobeerd ;-) En de afvalbakken zijn gekomen. Mooi op tijd! Maar verder gingen er een aantal dingen niet goed: reggifiber is vergeten de glasvezel de woning in te blazen. Dus nu kan XS4all ons niet aansluiten en zitten we minimaal een week zonder TV, telefoon en het meest belangrijk, zonder internet…  

Rookmelders en gordijnen – deel 2

Donderdag 21 februari 2013 Alle rookmelders hangen! Albert heeft flnk zijn best gedaan. En ook de rookmelder in de nok van de overloop hangt op zijn plek. En We hebben ook beelden van de gordijnen. Riekie heeft ook erg hard gewerkt. En Albert heeft ook het begin van het pad dat Wim gemaakt had verbreed, zodat we alle spullen zonder te kijken goed over het pad kunnen brengen. Veel gebeurd weer vandaag!

Rookmelders en gordijnen

Woensdag 20 februari 2013 De verwarming is klaar, het toilet en de badkamer ook. De thermostaat is vandaag ook binnen gekomen en Albert heeft hem al weer opgehangen. En Albert is vandaag aan de rookmelders begonnen. Het gaat hard de afgelopen dagen. Riekie heeft de zoom in de gordijnen gemaakt, dus die hangen nu ook definitief.

Badkamer is klaar

Dinsdag 19 februari 2013 De badkamer is klaar! Alleen de lamp moet nog opgehangen worden. Maar er komt warm water uit de kraan en alles is bevestigd. De douche stang hangt, de wc ook, de kranen zater er al, alles is klaar. En in het toilet beneden hangt nu ook het fonteintje. Helemaal goed dus!