Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Badkamer tegelen – deel 3

Zondag 30 december 2012 We zijn de dagen een beetje kwijt… is het vandaag nu vrijdag of zaterdag? Of is het al dinsdag? En wanneer is oud jaar nu eigenlijk? Dat krijg je van alle dagen klussen in de periode van kerst en oud & nieuw. Maar het vordert goed! We zijn vandaag weer verder gegaan met de badkamer. Vandaag hebben we het moeilijkste stukje van allemaal gedaan: het muurtje bij de wasbak en achter de wc. Veel hoekjes zagen, gaten boren en heel veel meten, checken en dubbel checken. Wim en ik raken een goed op elkaar ingespeeld team! En de laserwaterpas komt heeeeeeeel goed van pas. Wat een handig ding bij het tegelen! Nu moet eerst de onderkast en de wasbak erin voordat we met dit muurtje verder kunnen. De rest van de tegels moeten met de wasbak op maat gemaakt worden namelijk. Op het eind van de dag alles natuurlijk ook weer schoonmaken, zodat we de volgende keer verder kunnen gaan. Rosa zat als een echte Vermeer mooi in het licht.

Boilervat

Zaterdag 29 december 2012 Vandaag was een spannende dag: het boilervat, dat in de garage stond opgeslagen moest omhoog naar de zolder. Dat was nog geen gemakkelijke klus, want de ketel is leeg 190 kilo. De ketel kan 800 liter warm water herbergen. Dus Bart was er speciaal voor langs gekomen. Gelukkig was het ook mooi weer en regende het niet. Bart en Albert hebben het vat naar de westzijde van het huis gereden (de achterkant dus). Het daar takel-klaar gemaakt, en met vereende krachten hebben we het met een takeltje omhoog getakeld. Albert had op zolder al een “glijbaan” klaar staan, waarop hij verder naar binnen gebracht kon worden. Pikobello gelukt!

Badkamer tegelen – deel 2

Zaterdag 29 december 2012 Vandaag was een zeer productieve dag. Met Wim hebben we de badkamer verder getegeld. De grote tegels op het muurtje en de zuidwand hebben we vandaag gedaan. Rosa heeft de dagkanten weer verder geschilderd. En Bart en Albert hebben zich met het naar de zolder krijgen van de ketel bezig gehouden (zie andere stukje van vandaag). Riekie heeft onze slaapkamer laminaat-klaar gemaakt. Daar kunnen we volgende week het laminaat gaan leggen. En we hadden overheerlijke oliebollen vandaag! Ze waren dan ook zo op. Op het eind van de dag vonden Bart en Albert nog tijd om de deuren te ondersabelen. Dan kunnen we de slotgracht om het huis eindelijk eens dichtgooien. Het enige is dat de aannemer zijn hekwerk een elektriciteitskast nog op moet komen halen en dan kunnen wij zand laten komen.

Voorbereidingen

Vrijdag 28 december 2012 Vandaag stond in het teken van het voorbereiden van morgen. Morgen komt Wim weer tegelen. En de stucadoor had een wandje (net) niet op de juiste dikte gemaakt, dus die moest bijgewerkt worden. En het achterwandje van de douche waren we vergeten te laten doen, dus die moest ook. Dat stucen is nog lastiger dan het eruit ziet… Na wat pielen zijn we een eind onderweg. En morgen gaat de ketel (van 800 liter, oftewel leeg 200 kilo) met een takeltje naar de zolder. Via zo’n haak aan het dak, zoals je ze ook altijd in Amsterdam ziet. Daarvoor heeft Albert al een glijbaan in elkaar getimmerd. Morgen als Bart er ook is dan gaan we de ketel naar boven hijsen. Vandaag kwamen ook neef Hans uit Engeland, zijn vrouw Marianne en hun kinderen Ben en Eva langs. Dat was heel gezellig en Ben houdt van klimmen. En laten wij nu net nog een paar bulten zand in de tuin hebben liggen :-) En het was een mooie avond in de Buitenkans vandaag:

Badkamer tegelen – deel 1

Donderdag 27 december 2012 Wim was er weer om te tegelen! En dat ging weer heel goed. De douche is vandaag aardig gevorderd. De twee zijmuren zijn helmaal met mozaiek-tegels bekleed nu. En met ons nieuwe speeltje, de laserwaterpas, was het ook makkelijk om de voegen allemaal op dezelfde hoogte te maken. Da’s fijn als de achtermuur er later ook in gaat. En Albert was ook op dreef, hij heeft de eerste twee radiatoren opghangen.

White wash – deel 5

Maandag 24 december 2012 De white wash is klaar! Vrijdag was de oplevering, en er moesten nog een paar kleine dingen gebeuren en dat is vandaag gebeurd. Dus de stopcontacten kunnen nu afgemonteerd worden, de vloer kan gelegd worden en zo nog veel meer. De spullen hoeven niet meer elke keer verplaatst te worden. Heerlijk! Wat fijn dat we dat toch konden laten doen! Ook het dekvloertje van de badkamer is er vandaag in gemaakt. Dat tegelt toch wat makkelijker in de badkamer. Dus die kunnen we na de kerst af gaan maken.

Overigens heb ik 5 keer met de keukenboer gebeld (zaterdag en vandaag), maar het lijkt erop dat er tussen tot na kerst in elk geval niemand van de afdeling service te bereiken is. Dus een nieuw kastje kan op zijn vroegst donderdag 27 december besteld worden. Als ze dan wel werken…. We gaan het zien…

Keuken, toilet en badkamer

Zaterdag 22 december 2012 Ook vandaag hadden we weer veel hulp: Albert, Riekie, Bart, Wim en Peter. Wim heeft het toilet helemaal afgetegeld en gevoegd. Die is nu dus helemaal klaar. Inclusief de spiegel! Peter en Bart zijn mooi opgeschoten met de keuken. Dat ging als een speer, totdat bleek dat een van de kastjes niet goed was. Daar is een verkeerde geleverd. Gebeld, maar ja het is bijna kerst, dus de afdeling “service”  was er niet… Dus de kaastrij aan de halkant staat bijna helemaal, maar het juiste kastje van de wasbak (spoelkast in keukentermen) laat nog even op zich wachten.

Na het toilet is Wim verder gegaan met het tegelen van de badkamer. Dat was wat gedoe omdat de stucadoor de vloer van de badkamer er nog niet in had gemaakt e de vloerverwarmingsslangen er wel al lagen. Maar volgende keer ligt het vloertje erin en gaat het makkelijker. En het eerste stuk wand zit er daar ook weer in. Albert heeft ondertussen het laatste muurtje in de badkamer gemetseld. En daarvoor natuurlijk het bad getest op lekkages door het helemaal vol te laten lopen…

Voorzetwand, keuken, bad en toilet

Vrijdag 21 december 2012 Het was druk vandaag in huis. De schilders waren gister klaar. Maar ze kwamen wel voor de oplevering. Er zijn nog een paar puntjes niet helemaal in orde, maar die komen ze maandag doen. Willem heeft vandaag de voorzetwand gemaakt in de hal. Dat ging van een leien dakje! Goed opgemeten, netjes in elkaar gezet, het huis in gedragen en in een keer perfect op de plek! En de voorzetwand kon maar op 1 manier het huis in en op zijn plek komen staan. En dat ging hup hup in een minuutje op zijn plek.

Peter heeft alle bovenkastjes in elkaar gezet en morgen gaat de laatste tegen de muur. Daarna zijn de onderkastjes aan de beurt. Wim heeft het toilet weer verder afgemaakt. De mozaiek tegels onder de spiegel zitten nu ook op hun plek. En Albert heeft het bad geplaatst, zodat morgen het laatste muurtje erin kan. Maandag gaat dan het dekvloertje in de badkamer.