Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Tegels in het toilet

Vrijdag 30 november 2012 Gister zou de verf aankomen zodat ik vandaag kon schilderen, maar dat is niet gebeurd. Geen geschilder dus vandaag. Gelukkig viel er nog het een en ander te doen. Lijm en voegmiddel halen bijvoorbeeld, met kortings bonnen van de Praxis. Albert ging weer met de badkamer aan de slag, zodat die komende week ook gestuct kan worden. Wim was er en is met het tegelwerk in het toilet begonnen. Hij is gestart met een moeilijk onderdeel: het mozaiek. En daar zitten stukken tussen waar alle stukjes stuk voor stuk opgeplakt moeten worden. Blij dat Wim veel geduld heeft :-)

Op het eind van de dag kwam de verf alsnog met de post. Dat wordt morgen schilderen dus.

Leidingen in de badkamer

Woensdag 28 november 2012 Albert is lekker aan de slag met de leidingen in de badkamer. De leidingen zijn allemaal gelegd. De koud en warm water leidingen zijn aangesloten. De badkraan is uitgefreesd en de douchekraan ook en weer netjes dichtgemaakt. Beneden heeft hij ook het toilet klaar gemaakt om te tegelen. Van het weekend komt Wim om het tegelwerk te doen.

Van het weekend heeft Rosa de muren van onze slaapkamer geschuurd. Alle vlekken zijn weg. Komend weekend kan ik de binnemuren gaan schilderen!

Muurtjes in de badkamer – deel 3

Zaterdag 24 november 2012 De muurtjes in de badkamer zijn klaar. Op een klein muurtje bij het bad na, maar daarvoor moet eerst het bad geplaatst worden. Wim en Albert hebben weer hard gewerkt vandaag. Ze waren tegen een uur of twee al weer klaar. Toen hadden Aurora en Rosa de dagkanten ook al geschuurd en was Rosa aan het schuren met de schuurmachine en Aurora aan het scheppen met zand. De grote bergen zand en grond in de tuin zijn een stuk geslonken. En de gracht om de garage is al voor een deel gedempt. Ria zou gaan schilderen, maar de geleverde verf was niet de juiste kleur. Het moest opaalwit zijn en er was hagelwit opgestuurd. Dat was een stevige domper, want nu kon er dit weekend nog niet aan de binnenmuren geschilderd worden. 

Muurtjes in de badkamer – deel 2

Vrijdag 23 november 2012 Wim was er weer vandaag en de muurtjes krijgen meteen weer meer vorm. Verder hebben we een uur gezocht naar een dikke stift en toen we de hadden haalde Wim natuurlijk een Pieltjes truc uit. Hahaha, zie de foto. Albert heeft de leidingen weer een slag verder gemaakt en Riekie heeft alle spijkergaatjes in de dagkanten dichtgeplamuurd. Zo en dat zijn weer drie goede woorden voor scrabble.

Schouw meterkast – deel 2

Dinsdag 20 november 2012 De schouw was vandaag op herkansing. Vorige week werden we zwaar afgekeurd, maar we hebben alle punten verholpen en zowaar zijn we nu goedgekeurd! De man van de schouw stelde zich zowaar voor, wij hebben uitgelegd wat er aangepast was en het was goed. Dat had vorige keer ook klantvriendelijker gekund. Maar goed, eindelijk worden dan binnenkort de leidingen aanleggen…. de vraag is of het volgende week al is of dat het die week erna wordt. Ondertussen is Albert druk bezig met de leidingen in de badkamer. Het is wat eenzaam, zonder de mannen van Arnold! Donderdag komt Riekie hem dan ook gezelschap houden en vrijdag zijn ook Wim Aurora en Ria er. Gezellige boel!

Muurtjes in de badkamer

Vrijdag 16 november 2012 Vandaag hadden we hulp van Wim. Daar waar wij niet goed in zijn, metselen en tegelen, daar is Wim expert in. Dus zit na vandaag het eerste muurtje al weer in de badkamer, en begint die ergens op te lijken. We hebben nu een doucheruimte! Het begin van het muurtje achter de wc is ook gemaakt. Albert heeft daar de leidingen aangelegd en Wim de eerste stenen.

En Riekie en Ria hebben het laminaat opgehaald, stenen gesjouwd en taart uitgedeeld.

Oplevering aannemer!

Vrijdag 16 november 2012 Vandaag was een enorme mijlpaal: de oplevering van alle zaken die de aannemer heeft gedaan! Het was een makkelijk oplevering. Eigenlijk is alles naar tevredenheid uitgevoerd. Zo moeilijk als het was om een goede aannemer te vinden, zo makkelijk ging de oplevering. Er waren geen punten die nog opgelost moeten worden. Er moeten nog een paar dingen gebeuren, maar die komen op afroep. Uniek zo’n aannemer! Maar dat betekende ook dat de keet, de container en het hekwerk op werden gehaald vandaag! Nog zelf een “paar” onderdelen klussen en dan is het huis woonklaar.

Schouw meterkast

Dinsdag 13 november 2012 Vandaag was een wat surrealistische dag. De schouw van de meterkast zou zijn, zodat de leidingen eindelijk aangesloten kunnen worden. Doordat de stucadoor langer de steiger nodig had (stond over de voordeur) kon de schouw elke keer niet plaatsvinden. Er mag namelijk geen obstakel tussen de leidingen buiten en de meterkast staan. Maar na een lange dag werken hadden we geen man voor de schouw gezien. Er was wel iemand even binnen geweest, die had “hallo” gezegd en was weer weggegaan. Eerst dachten we aan een verdwaalde bezoeker, later dachten we dat hij misschien toch van de schouw was. Maar dan zou het wel goed zitten, want anders had hij wel gezegd wie hij was en dat er nog punten aangepast moesten worden. Dachten wij heel klantvriendelijk. Maar tot onze verbazing kregen we een stevige afkeuring. Op drie punten nog wel! En frapanter: een aannemer met meer bureaucratie dan de gemeente. We hebben een brief van aannemer Baas dat de medewerker die de schouw gedaan had zich gemeld had (not) en drie (zeer pietluttige) punten had geconstateerd. Enfin, na tot tien geteld te hebben, hebben we maar aangegeven dat we ze gaan verhelpen.

Sebastiaan en Gerrit lieten zich niet van slag brengen en hebben de rest van de dagkanten netjes afgewerkt. Albert heeft de eerste zaken in de badkamer op zijn plek gezet.