Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Het dak ligt beneden

Vrijdag 31 augustus 2012 Wat een weer!! Wat een weer, alweer! Volgens de weerman van de NOS was het vooral in Noord Nederland erg nat en stormachtig. Ik weet vrij zeker dat het in Almere minimaal net zo erg was. De mannen waaiden bijna van het dak af, dus moesten ze iets anders te doen zien te vinden. Dat werd zagen. Heel veel zagen. Er zitten niet meer planken tegen de gevel, maar het dak ligt nu beneden. In de woonkamer. In stukjes. Precies op maat, zodat het vanaf maandag gemonteerd kan worden. Als het dan mooi weer is tenminste… de voorspellingen zeggen van wel. Wij moeten de kantjes nog schilderen, zodat die ook goed in de verf zitten. Met het hele dak binnen is dat best een aardige klus.

Eerste planken zitten tegen de gevel!!!

Donderdag 30 augustus 2012 Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! De eerste planken zitten tegen de gevel!!!!! En ze zien er mooi uit!!!!!

De achterplanken zitten erop. De voorplanken liggen al klaar, maar die gaan morgen pas tegen de gevel. De langere spijkers daarvoor waren er vandaag nog niet, maar die zijn er morgen wel. Ze zijn met het moeilijkste deel begonnen. Maar ls dit goed gaat, gaat de rest straks ook goed! Het patroon lijkt random, maar is dat niet. Dat is zorgvuldig ontworpen door Adriaan, onze architect. En het ziet er schitterend uit, zeg nou zelf :-D

Regelwerk is klaar

Woensdag 29 augustus 2012 Op het eind van de dag was vandaag is het regelwerk helemaal klaar. Dat was toch best nog een hele klus. Met name om de overstek goed te krijgen was even puzzelen. Maar uiteraard was het gelukt. Morgen beginnen de mannen met de planken!

Ribben op het dak en regels aan de wand

Maandag 27 augustus 2012 Er werd ook nog hard gewerkt vandaag. De mannen waren weer met zijn vieren. Maurice en Wouter werden versterkt door Sebastiaan en Gerrit. Vooral het dak was weer zichtbaar. Daar zitten nu ook de ribben en regels op het hoge steile dak en op het flauwe dak zitten nu ook de eerste ribben en regels. Morgen meer. Ik denk dat woensdag de eerste rode planken het dak op gaan. Da’s mooi, want dan ben ik er zelf ook weer een dagje.

Bezoek aan de website

Maandag 27 augustus 2012 Naast veel bezoek bij de bouw krijgen wij ook veel bezoek op de website! Sinds hij in de lucht is, is de site al meer dan 22.000 keer bezocht. Da’s best goed voor een website die je niet via google kan vinden en het moet hebben van mond op mond reclame.

Per maand zijn er ongeveer 100 verschillende mensen die de site bezoeken en per dag zijn het 15-20 verschillende mensen. Dus best veel mensen houden de bouw van onze woning goed bij. Da’s best bijzonder!

Verder zijn er 85 reacties op onze stukjes en wat je ziet is dat als er veel gebeurd met de bouw mensen intensiever kijken. Dus ik verwacht nu het hout tegen de gevel gaat en je veel verschil kan zien elke dag, dat dat ook weer heel leuk is om te volgen :-)  Overigens is de maand augustus nog niet voorbij, dus het volgende plaatje is een beetje vertekend.

Kadaster, Ribben en Meterkast

Vrijdag 24 augustus 2012 Vandaag kwam een collega van het stadhuis langs. In functie. Van de landmeetkundige afdeling. Hij kwam alle “nieuwe” kavels aan de Burgemeester Dickerdacklaan inmeten voor het kadaster. Alle 7 kavels van “De laatste kans op de Buitenkans”. Alle kavels die door de gemeente in de 2e ronde verkocht zijn, waaronder de onze dus. Wellicht heeft het ermee te maken dat ook kavel B2, Frank en Connie, ook ondertussen een bouwvergunning hebben. Gelukkig konden ze bij ons alle paaltjes nog vinden.

Verder zijn de mannen weer spectaculair verder met het dak. We hebben ons eigen wandrek nu. Daar komen volgende week de rode planken overheen! Spannend hoor. Net nu ik volgende week weer moet werken, komt het leuke deel ;-)

Zelf hebben we de meterkast weer op orde gebracht met een mooie plank erin. En we zijn bezig met de vloeren, nog steeds. 

 

Ribben, Ventilatie en Vloer

Donderdag 23 augustus 2012 De schroeven voor de dakribben waren er vandaag nog niet, dus zijn  de mannen begonnen aan de regels op de gevel. Dat ziet er meteen weer heel anders uit :-)
Wij hebben de isolatie voor de vloeren verder gedaan. De ventilatie is nu helemaal gemonteerd en kan mooi ingepast worden in de vloer. Volgende week worden de OSB-platen geleverd en kunnen we de vloeren afmaken. Tot die tijd zijn we nog wel zoet met de isolatie.

Leidingen en eerste regels

Woensdag 22 augustus 2012 Het gaat goed met de leidingen. We zijn er druk mee bezig en het schiet eigenlijk best goed op. De leidingen voor de radiatoren worden nu gelegd en we zijn de vloer aan het isoleren (geluidsisolatie).

Maar het meeste in het zicht springt toch het werk van de mannen buiten: de gevel is elk uur een stuk verder. Ben benieuwd hoe snel  het gaat met het hout straks…. De hele overstek is nu zwart, dat geeft een goed overzicht van hoe het er straks gaat uitzien in het rood. Op het dak liggen al de eerste ribben. De schroeven om ze te monteren komen morgen, maar het is al een mooi gezicht. De eerste regels zitten er ook inmiddels al weer tegen!