Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Tekeningen

Het begint op te schieten: we zijn de laatste tekeningen aan het controleren, de gemeente gaat de laatste heipalen controleren en daarna kunnen we aan de slag. Eindelijk :-)

Ons kleine nichtje Emma, van bijna 3, heeft ook haar steentje bijgedragen met de tekeningen. Ze zag ook al direct wat het buurthuis was, dat kreeg mooie stickers. En het huis van Tante Rosa en Tante Ria is natuurlijk rood.


 

Filmpje Grondverzet

Donderdag 8 maart 2012 Jan Frans heeft weer een filmpje gemaakt, nu van het grondverzet. Theunis is hierin druk bezig om de kavel goed in profiel te maken. Zo handig als hij met het graafmachientje is… en dan te bedenken dat we er zelf een wilde huren om de kavel zelf om te spitten. Dat was in een moment van “lichte” overschatting van ons eigen kunnen denk ik. Blij dat Theunis dat voor ons wilde doen!

Laat de heipalen maar komen!

Woensdag 7 maart 2012 Nou, de kavel is in profiel. Het duurde wat langer dan ingeschat, maar er lag dan ook veel zand dat verplaatst moest worden. Er ligt nog wat extra zand, maar dat is om de randen van het gat aan te kunnen vullen als de fundering er eenmaal is. Omdat het nog niet officieel uitgemeten is, is het gat wat ruim gegraven zodat het altijd goed is. Wij zijn er klaar voor: laat de heipalen maar komen!

Kavel in profiel

Maandag 5 maart 2012 Vandaag en morgen wordt de kavel “in profiel” gemaakt. Dat wil zeggen dat het gat waar de fundering moet komen gegraven wordt. Omdat wij al een aardig gat hadden wil het zeggen dat de rest van de tuin mooi op hoogte gemaakt wordt. Het begin ziet er al goed uit en de bergen zand beginnen te slinken. Het begint een echte kavel te worden!

Piramide in zelfde hout-systeem

Vrijdag 2 maart 2012 Op dit moment wordt in Almere Overgooi een woning in de vorm van een piramide gebouwd van hetzelfde systeem als dat wij gaan gebruiken: kruislagenhout, ofwel massief hout. We zijn vandaag even wezen kijken op die bouwplaats. Het rook er lekker naar hout!

 

De vrachtwagen stond klaar en alle onderdelen werden met een grote kraan naar de goede plek getakeld en direct gemonteerd. Verrassend genoeg was hier ook de begane grondvloer van hout. Dat wordt bij ons een kanaalplaatvloer, maar verder zijn bij onze woning de wanden en vloeren net als bij deze piramide van hout. Bij ons worden de wanden alleen wel wat rechter…

 

Voor degenen die willen kijken: als je vanaf de Kemphaan komt, bij de rotonde linksaf en dan rijd je er direct langs, kan niet missen.