Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Zaailing van de Anne Frank-boom

25 februari 2012 Vandaag hebben we een zaailing van de Anne Frank-boom in de bosrand geplant. Ria kent hoogleraar Helga Fassbinder, die in het blok woont waar de Anne Frank-boom stond. Toen de boom ziek was heeft Helga Fassbinder met mensen uit het blok een reddingspoging gedaan om de boom er weer bovenop te helpen. Ria heeft geholpen met 5 kg knoflook in de grond stoppen bij de wortels van de Anne Frank-boom. Helaas was de boom al te ziek en mocht de actie niet baten. Een kastanje restte Ria als dank. En na een paar jaar is het ondertussen een mooi 2-meter hoog boompje. Dat sinds vandaag in de bosrand staat.

Kleine Alpen

De sneeuw is weer weg, maar de vorst is nog niet helemaal uit de grond. Onze Kleine Alpen blijven dus nog even liggen totdat ze niet meer bevroren zijn en ze goed uitgevlakt kunnen worden. In de tussentijd wordt er mooi gebruik van gemaakt als speelterrein.

Grond transport

Zaterdag 4 februari 2012.Vrijdag kwamen de eerste vrachten zwarte grond op de kavel aan. Er moet in totaal 200 m3 grond aangevuld worden, dus een hele klus met vrachtwagens van 15 m3 per stuk. Vandaag kwamen weer een paar vrachten zwarte grond en onze vriend Jan Frans den Hartog was zo aardig om daar een mooi filmpje van te maken. En om het iedereen makkelijk te maken de bouw te volgen, zal Jan Frans diverse filmpjes maken van de vorderingen in het bouwproces. Stay tuned!

 

It giet oan!

Nou, eindelijk is het dan zover! We konden bijna niet meer wachten.  Gelukkig is het eerste begin van de bouw van onze woning nu een feit: vrijdag 3 februari kwamen de eerste wagens grond aan om de kavel op te vullen. In totaal wordt er 200 m3 aangevuld, want de gemeente heeft ons meer gat dan grond verkocht. En net toen de eerste trekkers met grond aankwamen begon het licht te sneeuwen. Dat maakte het een zeer fotogeniek moment!

Buurthuis is in aanbouw!

Het was een spannende strijd wie er het eerste zou gaan bouwen, wij of het buurthuis. Maar na de voortvarende Buitenkans-vergadering van december heeft het buurthuis gewonnen! Aannemer Varne werkt zelfs bij vorst door, alleen de sneeuw zorgt voor verlet. Maar dat zorgt er ook voor dat de wijk er weer als een plaatje bijligt…

 Buurthuis in februari 2012