Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Keuken en Glasvezel

Woensdag 27 februari 2013 Vandaag werd de glasvezel naar de meterkast gebracht. De mannen van Reggifiber stonden al vroeg op de figuurlijke stoep. En een half uur later hadden we glasvezel. Daarna maar weer met de provider gebeld. Tv en internet kan snel aangesloten worden, maar dan moeten wel wachten op de doos met spullen die nog op de bus moet (en die ik twee weken geleden terug moest sturen….). Maar de telefoon kan pas op 27 maart aangesloten worden. Geen idee waarom… ik denk dat de vloek van de keuken overgegaan is op de telefoonaansluiting. En we zijn nog niet gebeld door de keukenboer. Maar er is wel een wonder geschied: Albert heeft de keuken afgemaakt. Alles werkt! De kraan zit erop, de wasbak heeft een afvoer en de vaatwasser werkt. En de rest werkte zondag al. Geweldig!!!

VERHUIZEN!!! en Keuken – deel 3

Zaterdag 23 februari 2013 Vandaag zijn we begonnen met VERHUIZEN! Daar was het natuurlijk allemaal om te doen.  Lekker gaan wonen in het nieuwe huis :-) We hebben een busje gehuurd en op en neer gereden. Elke keer volladen en bij het nieuwe huis weer uitpakken. Het verhuizen ging heel goed. We hadden hulp van Kim en Roy. En Bart natuurlijk. Dus we hadden twee sterke mannen om alle zware dingen te tillen. En drie slimme dames om te bedenken hoe we alles gingen doen. En dat is goed gelukt. Op de banken, de TV en de matrassen na is alles al over. Morgen volgt de rest. Het busje was overigens zo groot dat we een trapje nodig hadden om de ruit te krabben…

Wat minder goed ging, zo niet erg tegenviel waren de vorderingen in de keuken. Van alle zaken van het huis zit dat het meeste tegen. Na 9 weken wachten op weer het verkeerde kastje, bleken de keukenbladen ook niet allemaal even diep te zijn. Dus zat een deel van de kastjes te ver naar voren…. want het monteren van de onderkastjes ging gister heel goed. De vaatwasser en de koelkast zaten er al in vanochtend. Maar op het eind van de dag waren we ongeveer zover als gister op het eind van de dag, ondanks het harde werk van Peter en Albert…

En verder zijn we waarschijnlijk een paar dagen uit de lucht, omdat de aansluiting van het internet nog op zich laat wachten. Komende week wordt een rustige week zonder TV, internet en gaan we de hele tijd chinees en pizza eten…

Keuken – deel 2

Vrijdag 22 februari 2012 Het is al weer even geleden dat we het over de keuken hebben gehad… maar vandaag is er nieuws. We hadden een dag met hoogtepunten en stevige tegenvallers. Het begon goed vandaag, want om 8.04u was daar het lang verwachtte keukenkastje!! Heerlijk op tijd zo dat we de hele dag nog konden benutten voor de keuken. Totdat we nog eens goed naar het kastje keken, en toen bleek het nog steeds 35 cm te smal. Het was al beter dan het vorige kastje, want dat was 65 cm te smal…. Het kastje dat vandaag afgeleverd is is 90 cm breed, terwijl het 125 cm zou moeten zijn. En de legplanken ontbraken ook, en het voorzetstukje voor de afzuigkap. Maar dat zijn details vergeleken bij het kastje… Een telefoontje met de afdeling “klantenservice” leerde dat het weer heeeeeel lang gaat duren: nee men had geen fout kastje geleverd, een kastje van 125 cm is namelijk altijd 90 cm.

Zucht…… dus we hebben besloten het oude kastje van 60 cm stuk te zagen en aan het kastje van 90 cm vast te maken, zodat ze samen 125 cm zijn. Anders wachten we nog 9 weken en komt er weer een verkeerd kastje. En we verhuizen morgen…  dus Albert en chef-keuken Peter zijn aan de slag gegaan en hebben de kastjes gemonteerd. Dus de beneden kastjes staan nu ook allemaal. Morgen kunnen de apparaten erin en dan het keukenblad. Na lange tijd maken we nu eindelijk vorderingen in de keuken :-) Wij hebben vanmiddag ook een busje gehuurd om van het weekend de spullen te kunnen verhuizen. En we hebben het bad uitgeprobeerd ;-) En de afvalbakken zijn gekomen. Mooi op tijd! Maar verder gingen er een aantal dingen niet goed: reggifiber is vergeten de glasvezel de woning in te blazen. Dus nu kan XS4all ons niet aansluiten en zitten we minimaal een week zonder TV, telefoon en het meest belangrijk, zonder internet…  

Rookmelders en gordijnen – deel 2

Donderdag 21 februari 2013 Alle rookmelders hangen! Albert heeft flnk zijn best gedaan. En ook de rookmelder in de nok van de overloop hangt op zijn plek. En We hebben ook beelden van de gordijnen. Riekie heeft ook erg hard gewerkt. En Albert heeft ook het begin van het pad dat Wim gemaakt had verbreed, zodat we alle spullen zonder te kijken goed over het pad kunnen brengen. Veel gebeurd weer vandaag!

Rookmelders en gordijnen

Woensdag 20 februari 2013 De verwarming is klaar, het toilet en de badkamer ook. De thermostaat is vandaag ook binnen gekomen en Albert heeft hem al weer opgehangen. En Albert is vandaag aan de rookmelders begonnen. Het gaat hard de afgelopen dagen. Riekie heeft de zoom in de gordijnen gemaakt, dus die hangen nu ook definitief.

Badkamer is klaar

Dinsdag 19 februari 2013 De badkamer is klaar! Alleen de lamp moet nog opgehangen worden. Maar er komt warm water uit de kraan en alles is bevestigd. De douche stang hangt, de wc ook, de kranen zater er al, alles is klaar. En in het toilet beneden hangt nu ook het fonteintje. Helemaal goed dus! 

En toen was er water…

Maandag 18 februari 2013 Albert was vandaag weer alleen aan het werk. Van de gemeente kwamen ze even langs bij de kavel om te zien hoe ver de woning al was. Ze hadden er veel over gehoord, maar hij is nog niet als opgeleverd opgegeven, dus kwamen ze zelf even poolshoogte nemen van de stand van zaken. Maar de rookmelders hangen nog niet en dat was een van de punten voor de gemeente om de bouwvergunning te vertragen, dus wij leveren pas op als alle punten op die lijst ook helemaal 100% klaar zijn. Dus de officiele oplevering voor de gemeente duurt nog even. Maar vanaf komend weekend wonen wij er wel al. En Albert was goed op dreef met de badkamer: alle kranen zijn alweer gemonteerd!

En toen was er warmte….

Zaterdag 16 februari 2013 Vandaag hebben we een paar belangrijke mijlpalen bereikt! Want we hebben een goed werkende verwarming! Het is heerlijk warm in huis. De elektrische radiator en gaskachel zijn niet meer nodig. Dat is fijn voor Bart, want zijn CV-ketel heeft het thuis begeven… En de eerste lampen zijn aangesloten, dus we hebben ook licht! En de eerste gordijnrails is opgehangen, dus we hebben ook de eerste gordijnen!! En er zit een mooi efolie op de planken van de trapkast! We gaan van afwerking over op inrichting :-D Fijn daarbij is ook dat we vandaag in 1 dag de hele zolder van laminaat hebben voorzien, en de laatste randjes van de begane grond hebben weten te leggen. Daarmee is ook het laminaat klaar. Nu resten alleen nog de kranen in de badkamer, de plinten, de rest van de gordijnen en lampen ophangen en …. verhuizen! Afgezien van het feit dat de keuken nog net zo ver is als in december dan, want de keuken ligt ongeveer 2 maanden achter opschema, door het ontbrekende kastje. Maar dat komt komende vrijdag. Als het goed is.

Garage opgeruimd

Vrijdag 15 februari 2013 Vandaag kwam Jose helpen. Samen met Riekie heeft ze de garage opgeruimd. Dat was een enorme klus, maar wel een die heel erg nodig was. En een die heel erg goed uitkomt, want nu kunnen we de garage ook echt gebruiken en bijvoorbeeld de fietsen in de garage gaan zetten!  En dat is erg fijn nu we volgende week gaan verhuizen. Wij hebben vandaag het laminaat beneden verder gelegd. Dat is bijna klaar, nog een paar randjes zagen en aanklikken en dan is het laminaat beneden ook klaar. De kamer, de werkkamer en de hal zijn nu klaar. Albert heeft een mijlpaal bereikt met de verwarming: hij staat aan!!!

Laminaat – deel 7

Donderdag 14 februari 2013 Vandaag een dagje vrij om dozen in te kunnen pakken en vast een moeilijk stuk laminaat te leggen. Ondertussen sneeuwde het weer aardig. Onderweg hingen de ijspegels aan de stoplichten! Maar met het laminaat gin ghet goed. Er moesten wel 2 deuren af om het goed te kunnen leggen. Maar dat ging goed. De laminaatplanken liggen en de deuren hangen weer netjes.  Het laminaat ligt nu helemaal om de trapkast heen. Dat was nog best een lastige klus, maar morgen kunnen we meters maken. De keuken is nu ingericht als zaagwerkplaats, zodat we morgen ook de hal kunnen afmaken. Albert heeft vandaag de radiatoren getest en alles lijkt goed te gaan. Morgen gaat hij de hele verwarming testen.