Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Keuken tegelen! – deel 2

Vrijdag 3 januari 2014 Het nieuwe jaar alweer, 2014. De beste wensen nog voor iedereen! Eerder deze week zijn de extra bestelde tegels binnengekomen, dus vandaag komt Wim weer langs om het karwei af te maken. Ria houdt de kleur- en vlakverdeling weer in de gaten en zaagt alle tegels op maat. Op het eind van de dag zitten alle tegels ertegenaan. En met name rond het raam is het een echte schitterend gezicht, wat een verschil. Is het geen plaatje?

Keuken tegelen en planken in de trapkast

Zaterdag 7 december 2013 Het is een klusweekend. Naast Wim zijn ook Bart, Albert en Riekie zijn ook gearriveerd om mee te helpen. Bart en Albert maken de planken vandaag in de trapkast. Ondertussen zaagt Albert ook nog wat gaten in de tegels voor de keuken. En Ria waakt over het patroon en de mengverhouding van de tegels. Want het patroon is moeilijker dan je zou denken. Net als het houtwerk buiten is het patroon, dat er geen patroon is. Dus er moet goed opgelet worden dat er niet toch een patroon ontstaat…

Keuken tegelen! – deel 1

Vrijdag 6 december 2013 Gelukkig kwam Sinterklaas vorig weekend op bezoek, zodat we dit weekend de keuken konden tegelen! Een van de laatste grote klussen. Eindelijk hebben we tegels gevonden die we mooi vonden. Het uitzoeken duurde het langste, een driekwart jaar ongeveer. maar we hebben een mooie mix gevonden: 10×10 in een menging van wit en creme. Maar ze zijn er en Wim plakt ze er weer volleerd en voortvarend tegenaan!

Na een kwart van de tegels tegen de muur geplakt te hebben komt Ria tot de ontdekking dat ze de tegels er anders tegenaan aan het plakken zijn, dan dat er besteld is… Er is 5-creme : 3-wit besteld en ze zijn het andersom aan het tegelen 5-wit : 3-creme…. Nadat de klap van het maken van een fout verwerkt was, bleek dat de huidige manier van tegelen echt mooier was dan de bestelde verhouding. Conclusie was dat we dan wel te weinig witte tegels zouden hebben, en dat we wat bij moesten bestellen. Ach ja, het zij zo, zolang het maar mooi wordt.

CD-rekje

Zaterdag 31 augustus 2013 Vandaag was de uitgelezen dag om weer eens aan paar dozen op te ruimen. Daarvoor eerst hamer en spijkers bij elkaar gezocht om het cd-rekje af te maken. Dat stond ook al weer een hele tijd klaar. Na enig denkwerk hebben we woensdag toch besloten om het vast te spijkeren ipv te schroeven, dus vandaag maar de hamer ter hand genomen en aan de slag gegaan. Na een half uurtje zaten beide geleiderails erop en konden we de cd’s uitpakken in in hun nieuwe huisvesting opbergen. Leuk gezicht, zo’n ingebouwd cd-rekje!

Binnenkort tegelen

Woensdag 28 augustus 2013 Binnenkort kunnen we niet alleen de keuken, maar ook de laatste stukken in de rest van het huis tegelen. Albert heeft vandaag ook de wediplaten in de garage aangebracht en op zolder waar de wasbak moet komen een en ander voorbereid met Kimband. Dus ook daar kunnen we nu gaan tegelen, en daarna de wasbak en de uitstortgootsteen neerhangen. Het kom steeds een stapje verder!

Meer ampere voor zonnepanelen

Dinsdag 27 augustus 2013 Vandaag kwamen Albert en Riekie weer een handje helpen. De zonnepanelen doen het zo goed, dat ze meer ampere genereren dan verwacht en dus moet de groep wat geupgrade worden. Hadden we eerst blauwe schakelaars van 16 ampere, nu hebben we rode schakelaars met 20 ampere. Verder heeft Albert de verwarming in de garage opgehangen.

Dejavu: Voordeur schilderen

Woensdag 21 augustus 2013 Er is een klusje dat al sinds november wacht op de juiste dag, en dat is vandaag: niet te koud en niet te warm en vooral ook droog. Sinds de nieuwe voordeur erin zit was het eerst veel te koud, toen te nat en daarna te warm om hem te schilderen. En het kan natuurlijk ook niet dat de verf al droog is voordat de kwast tegen de deur zit. Maar vandaag was een goede dag. Even wachten totdat de zon niet meer op de voorgevel stond en beginnen maar. Dus het witte baken in de voorgevel is nu ook eindelijk grijs. Sommige mensen dachten al bijna dat hij wit zou blijven. Maar nee, de vorige deur hadden we ook grijs geschilderd. En als laatste witte deel is nu ook de garagezijdeur grijs geschilderd. Daar stond de steiger in de weg om hem te kunnen schilderen. En de grijze houten delen in de voorgevel hebben we ook nog maar een keer overgeschilderd. Die had de stucadoor behoorlijk ondergesmeerd tijdens hetvstucken. Nu ziet het er allemaal weer uit zoals het hoort! Verder hebben we ook nog wat onkruid uit de tuin verwijderd. Het wordt steeds mooier hier.