Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Laatste grondverzet

Zaterdag 25 januari 2014 Nou het moest er toch maar eens van komen: het laatste bultje grond moet ook een keer weggewerkt worden. Dat ligt al bijna 2 jaar te wachten. Maar de laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens. Inderdaad, maar na zoveel zachte weekenden viel er niet meer aan te ontsnappen. Geen vorst en helaas regende het ook niet dit weekend, alle excuses waren op. Nou, dan maar de schop gepakt en aan de slag!

En toen wisten we weer waarom we dit zolang uitgesteld hadden: dit bultje zit VOL met kweekgraswortels. En die moeten er natuurlijk zoveel mogelijk uit. Dus dat leverde vier tjokvolle kruiwagens kweekgraswortels op. En een verdwaasde hommel, die blijkbaar zijn holletje in de bult had gemaakt. Die mocht even uitrusten op de kweekgraswortels en is daarna weer verder gevlogen.

Stadler & Waldorf

Zaterdag 18 januari 2014 Eindelijk hebben Stadler & Waldorf hun nieuwe plek in het huis ingenomen. Al sinds de verbetering van de constructie met twee metalen platen zit er een balkonnetje in de vide. En dat is uiteraard iets voor Stadler & Waldorf! Het rode pluche komt nog, maar ze zitten vast op hun stekje te genieten. Joachim was zo aardig ze daar neer te zetten. Hij was vanwege een hele andere reden bij ons, maar dit wist hij handig tussendoor te regelen. Joachim gaat een beplantingsplan maken voor de tuin, zodat we komende lente al enige zaken aan kunenn pakken. Het grondwerk is bijna helemaal klaar en dus is het tijd om te weten welke planten waar moeten komen en waarom… met dank aan Joachim!

Keuken tegelen! – deel 2

Vrijdag 3 januari 2014 Het nieuwe jaar alweer, 2014. De beste wensen nog voor iedereen! Eerder deze week zijn de extra bestelde tegels binnengekomen, dus vandaag komt Wim weer langs om het karwei af te maken. Ria houdt de kleur- en vlakverdeling weer in de gaten en zaagt alle tegels op maat. Op het eind van de dag zitten alle tegels ertegenaan. En met name rond het raam is het een echte schitterend gezicht, wat een verschil. Is het geen plaatje?

Keuken tegelen en planken in de trapkast

Zaterdag 7 december 2013 Het is een klusweekend. Naast Wim zijn ook Bart, Albert en Riekie zijn ook gearriveerd om mee te helpen. Bart en Albert maken de planken vandaag in de trapkast. Ondertussen zaagt Albert ook nog wat gaten in de tegels voor de keuken. En Ria waakt over het patroon en de mengverhouding van de tegels. Want het patroon is moeilijker dan je zou denken. Net als het houtwerk buiten is het patroon, dat er geen patroon is. Dus er moet goed opgelet worden dat er niet toch een patroon ontstaat…

Keuken tegelen! – deel 1

Vrijdag 6 december 2013 Gelukkig kwam Sinterklaas vorig weekend op bezoek, zodat we dit weekend de keuken konden tegelen! Een van de laatste grote klussen. Eindelijk hebben we tegels gevonden die we mooi vonden. Het uitzoeken duurde het langste, een driekwart jaar ongeveer. maar we hebben een mooie mix gevonden: 10×10 in een menging van wit en creme. Maar ze zijn er en Wim plakt ze er weer volleerd en voortvarend tegenaan!

Na een kwart van de tegels tegen de muur geplakt te hebben komt Ria tot de ontdekking dat ze de tegels er anders tegenaan aan het plakken zijn, dan dat er besteld is… Er is 5-creme : 3-wit besteld en ze zijn het andersom aan het tegelen 5-wit : 3-creme…. Nadat de klap van het maken van een fout verwerkt was, bleek dat de huidige manier van tegelen echt mooier was dan de bestelde verhouding. Conclusie was dat we dan wel te weinig witte tegels zouden hebben, en dat we wat bij moesten bestellen. Ach ja, het zij zo, zolang het maar mooi wordt.

CD-rekje

Zaterdag 31 augustus 2013 Vandaag was de uitgelezen dag om weer eens aan paar dozen op te ruimen. Daarvoor eerst hamer en spijkers bij elkaar gezocht om het cd-rekje af te maken. Dat stond ook al weer een hele tijd klaar. Na enig denkwerk hebben we woensdag toch besloten om het vast te spijkeren ipv te schroeven, dus vandaag maar de hamer ter hand genomen en aan de slag gegaan. Na een half uurtje zaten beide geleiderails erop en konden we de cd’s uitpakken in in hun nieuwe huisvesting opbergen. Leuk gezicht, zo’n ingebouwd cd-rekje!

Binnenkort tegelen

Woensdag 28 augustus 2013 Binnenkort kunnen we niet alleen de keuken, maar ook de laatste stukken in de rest van het huis tegelen. Albert heeft vandaag ook de wediplaten in de garage aangebracht en op zolder waar de wasbak moet komen een en ander voorbereid met Kimband. Dus ook daar kunnen we nu gaan tegelen, en daarna de wasbak en de uitstortgootsteen neerhangen. Het kom steeds een stapje verder!