Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

De Buitenkans by night

Dinsdag 22 januari 2013 Vanavond hadden we de eerste Buitenkans (VVE) vergadering in het nieuwe buurthuis. Omdat die nog niet helemaal af is moesten we onze eigen mok en stoel meenemen. Dus toen we die in de woning ophaalden zagen we ook het buurthuis met licht aan vanuit onze woonkamer. De Buitenkans en het buurthuis by night… vanuit onze kamer…. heel mooi. Ook het uitzicht op de boskamer ten zuiden van ons zag er mooi uit. We kunnen niet wachten om te gaan verhuizen.

De eerste sneeuw

Vrijdag 7 december 2012 Vandaag was de eerste echte sneeuw er voor onze woning. Het begon ook met sneeuw, toen we de grond werd gebracht. En verder was Wim er weer op het eind van de middag en zijn we verder gegaan met het tegelen van het toilet. De eerste grote tegels zitten al weer tegen de muur.

Ondertussen bij het buurthuis… 6

Zaterdag 4 augustus 2012 Ondertussen gaat het bij het buurthuis heel erg goed. De steigers zijn opgeruimd en de keet is verdwenen: het buurthuis is opgeleverd! Nu moet er nog wel veel aan gebeuren, met name van binnen moet er nog veel afgewerkt worden, maar het ziet er mooi uit. Wij liggen 6-9 weken achter op schema, dus het buurthuis is ons goed voorgebleven. Wel leuk om te zien hoeveel mensen een bijdrage leveren en aan het klussen zijn.

Ondertussen bij het buurthuis… 5

Maandag 21 mei 2012 Ondertussen gaat het bij het buurthuis ook heel goed. Ben benieuwd of we het nog gaan inhalen, want wij hebben wat vertraging en het buurthuis schiet de laatste tijd goed op. Het EPDM ligt op het dak,  de kozijnen zitten er in en zijn zelfs al geschilderd. Bij ons zijn de kozijnen net besteld. Klein verschil. Maar week 23 lijkt te lukken voor ons houten skelet. en dan gaat het hard :-)

Ondertussen bij het Buurthuis… 3 (en de Anna Frank loot)

Ondertussen gaat het bij het buurthuis heel goed. Het torentje is in aanbouw! En de hoogte valt mij alleszins mee. Het ziet er goed uit.

De lente begint ook al aardig te vorderen, en de loot van de Anna Frank-boom schiet al aardig uit. Lente in de Buitenkans: dat herinnert ons er weer aan waarom we hier zo wilde komen wonen! Maar gelukkig gaat het ook goed met het huis. Deze week start de bouwplaatsinrichting.

Buurthuis is in aanbouw!

Het was een spannende strijd wie er het eerste zou gaan bouwen, wij of het buurthuis. Maar na de voortvarende Buitenkans-vergadering van december heeft het buurthuis gewonnen! Aannemer Varne werkt zelfs bij vorst door, alleen de sneeuw zorgt voor verlet. Maar dat zorgt er ook voor dat de wijk er weer als een plaatje bijligt…

 Buurthuis in februari 2012