Ria en Rosa in de Buitenkans

Dé blog over de bouw van een bijzonder huis in Almere

Voortuin

Maandag 24 juni 2013 Sinds vandaag hebben we een voortuin! De bult zand hebben we weggeschept (naar de achtertuin-zuid) en we hebben de lavendel, voor de haag geplant. De rest vand evoortuin moet nog, maar hoera, wat een mooi gezicht al! En na het verplaatsen van het KoNijn-enhok zag het er in de achtertuin ook weer wat georganiseerder uit. 

Groentetuin

Woensdag 22 mei 2013 Heel hip en duurzaam hebben we vandaag een aantal eetbare dingen in de tuin geplant, dus we hebben nu een eetbaar tuintje. Natuurlijk deden onze opa’s en oma’s dat al en toen heette het gewoon een groentetuin. Op de luilak markt hebben we voor 4,50 euro 20 kropjes sla, 20 kropjes ijsbergsla en 40 kleine preitjes weten te bemachtigen. En daarvan hopen we nu dat ze niet teveel door de slakken en andersoortige dieren worden opgegeten… verder hebben we een paar pompoenpitten in de grond gestopt in de hoop dat die uitgroeien tot echte pompoenen. We gaan het zien! De papaverbloemen staan er overigens voor de sier.

White wash – deel 1

Zondag 9 december 2012 Vannacht is bijna alle sneeuw gesmolten. Jammer, want het zag er erg mooi uit met de sneeuw en we hebben een goede verwarming. We zijn prima opgeschoten vandaag. We zijn begonnen met de white wash. Onze slaapkamer heeft nu gewhite washte wanden. En dat ziet er mooi uit!! In het weekend hebben we ook onderhandelt met de schilder en we gaan de rest van het huis door de schilder laten doen. Hij had de komende 2 weken geen werk en wil het nu voor een betaalbaar bedrag doen. En dat is maar liefst 25% van het eerste bod dat we kregen van de zomer. Wat even wachten al wel niet kan besparen.

Filmpje afbouw

Woensdag 26 september 2012 Er is weer een filmpje van Jan Frans! Over de afbouw van onze woning. Je ziet Maurice, Wouter en Sebastiaan de rode planken op het dak monteren. De kolom en balk zijn hersteld en wij zijn zelf bezig met de meterkast, het leggen van de vloeren en het afhalen van de schildertape.

Filmpje rondleiding in het huis

Maandag 23 juli 2012 Vandaag moesten Rosa en ik weer gaan werken. Gelukkig wilde mijn broer ons ook komen helpen, dus die is vandaag met mijn vader aan de elektra begonnen. We helpen tussendoor wel een dagje mee af en toe, maar de hele week gaat even niet. Er moeten ook centjes binnen komen om een en ander te financieren natuurlijk.

Vorige week kwam zus Linda en zwager Peter met de kinderen langs en Peter heeft daar een leuk filmpje  van gemaakt!